Inspirasi Obrolane Kang Jawil

Muleg ngasakno ndeleng berita nang tipi, jarene podho umeg othot-othotan ssopo sing bakale dadi Presiden karo Wakile. Sibng siji mekso sing siji wegah, nek wegah ono sing mutung, malah ono sing lok-lokan barang nang media. Walah…wong jan meng ngono wae ndadekke koyo polahe arek cilik. Durung maneh sing jarene isu konspirasi ditangkepe wong gedhe sing jare terlibat asmara tapi kasuse korupsi…Lhah..lhah…opo hubunganeeee…. Gak ono-o hubungane nek jenenge berita paling asyik digedhek-gedhekke. Tapi ketimbang nggedhejkke barang sing durung karuwan jluntrunge mending nyimak obrolane Kang Jawil karo kanca-kancane nang Facebookan. Iyo tho Kang…entuk yo nyemil obrolane sampeyan. Asyik ki…eman dilewatkan….

Aldi Jaw sareh, semeleh, kepenak banget ketoke nek iso. sebab digdoyo banget dekengane, Gusti langsung. kuncine iso ngono jare mbah kyai gampang kuasai ngelmu iklas, wah dodi mizwar iki sing ngerti…..

Febbi Jimmy Z : Ajarane Syekh Siti Djenar neh…
Yustisiana Wulan : alhamdulillah……….
Mas Akmal : ilmu khos ojo diumumke…ndak klera-kleru…contone wis akeh…al halaj..syech siti jenar..lan liyo-liyane…
Aldi Jaw : dilkakoni wae sing gelem nglakoni

Aldi Jaw Malaikat sing ngurusi hujan po lali yo nek iki wis bulan mei, sregep tenan kudune wis leren isi kerjo terus.

Febbi Jimmy Z : Ikhlas pa jo,ikhlas mawon,mungkin sing kagungan urip punya rencana terbaik buat umatnya..amin
Mamik Setianingrum : Lha…nek neng kene ki malaikate srengenge je sing rajin lek…hehehe…
Yustisiana Wulan : Setiap org telah diberi ketentuan tiga hal : barang siapa memanjatkan doa akan dikabulkan,barang siapa bersyukur akan diberi lebih banyak,dan barang siapa bertawakal kpda Allah akan diberi keselamatan dan kecukupan..,jd jgn sedih om..,pancen iki lg salah mongso.
Aldi Jaw : yo yo kudu sareh lan semeleh

Aldi Jaw napak tilas lakune sunan kalijogo, njlajah deso ing wewengkon njowo, munggah pacitan, ponorogo mudun maneh tekan pantura, mengulon nyisir laut tilik sunan gunung jati neng cirebon

Febbi Jimmy Z : Anggota rombongannya ada yg kecer di alas tambakboyo (tambakbayan)…
Iwan Christianto : Wal, wes entuk wangsit drg?
Mamik Setianingrum : heheehe….nyasar di TB VIII/no. 7…..
Mas Akmal : titip fatihah jaw…
Aldi Jaw : @iwan=wangsite oleh sak besek @akmal=sendiko dawuh den, malah tak komplitane sisan
Aldi Jaw : @febi,mamik=sing kecer madek pandito kanti gelar ki Bocah Angon
Roze Indrawan : iki do ngopo toh?
Atik Ning : Do edan mas Roi. he…he…he…

Aldi Jaw konco tani sakiki wus do lali welige simbah mbingen, “OJO RUMONGSO BISO ANANGING BISO O RUMONGSO”, mulane olehe nenandur dho bubrah kabeh, ngeyellllllan,…….

Mas Akmal
sabar mbah…sabar…eling…eling…
Yustisiana Wulan : Sabar to lik,mereka partnere jenengan juga loh..
Roze Indrawan : polo ae dab…
Aldi Jaw : ning ojo digoceki ngeneki tho den akmal, aku rapopo, urung ndadi,
Mas Akmal : hehehe….
Aldi Jaw : @wulan=nuwun mbakyu aku dielingke @Roze=ya oyo ning nko ewangi yo
Masrodli Mas : Yo gek dielingke..wong jenenge kadang lan konco,rak yo ngono to.. mumpung sampeane yo ijik kelingan..urung lali psne simbah..
Any Farikhah : pancen gurune tani yo tukang ngeyelan, makane diconto muride…
Sigit Tri W : jih mbah…ngaputen kelepatan kulo….pribun jih mbah prananto mangsa sampun mboten nurut petungan..

Aldi Jaw Rong Perkoro sing ora gampang olehku njawab lan nglakoni, YEN OLON-ALON KI NUNGGU OPO YEN CEPET CEPET YO SELAK NGOPO.

Aldi Jaw : pesen mbah kyai ra perlu dijawab, cukup disimpen di dada, lan dibaca sewaktu kita males dan tergesa-gesa, menurut beliau spontanitas jawaban yang terjadi amat migunani tumraping laku selanjutnya
Bonifatius Darmasto : seng penting q PAS..! tp dudu salonpas loh..🙂
Nanang Sumanto : alon-alon ki nguji kesabaran, cepet-cepet selak ra komanan anggone ngamal sholeh, sebab oyak-oyakan karo mati……
Any Farikhah : Ojo cepet-cepet yen gek apel karo gustine….nek cepet keburu ngempet ngentut ndak dadi batal sholate….
Teduh Novan : Sing penting alon-alon waton cepet lan cepet-cepet waton slamet.. hehe.. bingung ta?
Maz Joko Perwoto : Nggih, kyai.

Aldi Jaw Wis lah jo nemen nemen olehmu mikir, arep kuwat pirang taun to, majopahit, sriwijaya, lan liya liyane koyongopo adidayane jaman semono, indonesia????,…….. yo podo wae to? ora ono barang sing kekal kejobo Ruh menungso ing tamane Gustine

Roze Indrawan : kangmas, mbok sing ringan2 sithik to… iki gundulku mumet ra mari2 mengko….
Mamik Setianingrum : bener mbah…jarene Piterpan yo ngono juga to…”Tak ada yang abadi….”….hehehe..

Aldi Jaw ketika belum kepingin sudah, ketika sudah kepingin tambah, ketika sudah ditambah kepingin lagi, lagi, lagi dan lagi…… *by A.Nadjib

Aldi Jaw : Ra uwes uwes, kok isih wae, kok terus wae
Yustisiana Wulan : Aq nek maem kok yo ngono kwi yo.. :0
Aldi Jaw : @wulan=eling purwo duksino ne
Listya Eko Wulandari : menungso…..raono entek-e……
Aldi Jaw : onoo wae,..
Ngono mau culikan obrolan Kang Jawil karo konco-koncone, najan to gojegan ra mung gojeg, nanging ra ketang nyempil sithik-sithik ngonceki makna-makna batiniah, nganggo logat Jowo Asli bahasa gaule bocah Yogjonan yo ngono kuwilah Kang Jaw

1 Komentar

  1. Ai lek dis *gwuambare djempwuoll*🙂

    Cuap Cupang
    Cuman isenk doank kok….


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s